|
||
| ||
![]() |
||
Porsesnaps Man bruger friske, lysegrønne porseblade, de brune knopper - eller tørret porse. Det fyldes på glas og overhældes med sprit (her kan man bruge Brøndum eller vodka. red.), indtil porsen er dækket. Glasset lukkes tæt og står en uges tid. Af essensen bruges 10-13 cl. pr. liter sprit. (Jørgen Munkebo: Hjemmebrænding og snapseurter, Chr. Erichsens Forlag, 1972) I samme bog kan man også finde en opskrift på hampe-snaps! Men den må jeg hellere holde for mig selv - folk er fjogede nok i forvejen i denne julefrokost-tid!! | ||
Solbærsnaps Bærrene skal være meget modne og helt store og saftfyldte. Bærrene befries for de groveste ripper. Et syltetøjsglas der kan lukkes helt tæt fyldes halvt op med bær (der må gerne være et par grønne blade med) og derefter helt op med Brøndum snaps. Der tilsættes 4-5 teskefulde honning pr. hele flaske Brøndum. Snapsen skal trække mindst 2 måneder og gerne et helt år. (Indsendt til PolOnlines "Vine og Drikke" diskussionsforum af Stig Bergmann)
| ||
Nu
til noget helt andet; et smut til Sverige og et desperat forsøg
på "piratkopiering" af vores nationaldrik. Kom igen, du! | Gammeldansk Bitter 15 sötmandlar 1 vaniljstång 3 hela kardemummor 6 nejlikor 1 muskotnöt 10 svartpepparkort 15 kryddpepparkorn 75 cl Brännvin Special Kryddorna kan krossas lätt i en mortel. Låt det hela dra i minst en vecka.
|
|
| ||
Links
Opskrifter på kryddersnapse |
![]() | ![]() | ![]() |