**********

Den første større øvelse på webmaster kurset

Julesnaps
[kalender forside]
snapsesang
Porsesnaps
Man bruger friske, lysegrønne porseblade, de brune knopper - eller tørret porse. Det fyldes på glas og overhældes med sprit (her kan man bruge Brøndum eller vodka. red.), indtil porsen er dækket. Glasset lukkes tæt og står en uges tid. Af essensen bruges 10-13 cl. pr. liter sprit.
(Jørgen Munkebo: Hjemmebrænding og snapseurter, Chr. Erichsens Forlag, 1972)

I samme bog kan man også finde en opskrift på hampe-snaps! Men den må jeg hellere holde for mig selv - folk er fjogede nok i forvejen i denne julefrokost-tid!!

Solbærsnaps
Bærrene skal være meget modne og helt store og saftfyldte.
Bærrene befries for de groveste ripper.
Et syltetøjsglas der kan lukkes helt tæt fyldes halvt op med bær (der må gerne være et par grønne blade med) og derefter helt op med Brøndum snaps.
Der tilsættes 4-5 teskefulde honning pr. hele flaske Brøndum.
Snapsen skal trække mindst 2 måneder og gerne et helt år.
(Indsendt til PolOnlines "Vine og Drikke" diskussionsforum af Stig Bergmann)

Nu til noget helt andet; et smut til Sverige og et desperat forsøg på "piratkopiering" af vores nationaldrik. Kom igen, du!

Gammeldansk Bitter
15 sötmandlar
1 vaniljstång
3 hela kardemummor
6 nejlikor
1 muskotnöt
10 svartpepparkort
15 kryddpepparkorn
75 cl Brännvin Special
Kryddorna kan krossas lätt i en mortel. Låt det hela dra i minst en vecka.


Links

Opskrifter på kryddersnapse

Julesnaps hos sol

Det er ikke lykkedes mig at finde flere danske sider om snaps. Men svenskerne kan drikke og lave hjemmebrændt, som vi alle ved, så lad os gå til eksperterne selv:

Sten Stures side
Den kryddade snapsens hemsida


tag tog eller bus hjem


fuglegifferjulemusik